Beschrijving event:
INLEIDING
Geschillen in vennootschappen zijn vaak zeer ingrijpend, zowel op financieel als op menselijk vlak. In dit seminarie wordt een overzicht gegeven van de verschillende vennootschapsrechtelijke actiemiddelen die daarbij ter beschikking staan.
Er wordt gestart met een aantal tips en aandachtspunten inzake dossieropbouw. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de buitengerechtelijke actiemiddelen, met inbegrip van bemiddeling. Tenslotte wordt uitgebreid ingegaan bij de gerechtelijke actiemiddelen.
De regeling inzake de gedwongen overname (“uittreding”) en overdracht (“uitsluiting”) van aandelen is uitgegroeid tot de kwantitatief meest succesvolle vennootschapsrechtelijke procedure en wordt dan ook uitgebreid besproken. Daarbij wordt ingegaan op de belangrijkste toepassingsproblemen die zich stellen in de praktijk, en op belangrijke evoluties in de recente rechtspraak, o.m. met betrekking tot de prijsbepaling, intresten enz. Verder wordt ook vooruitgeblikt op de geplande wijzigingen inzake de geschillenregeling, in het kader van de hervorming van het vennootschapsrecht.
Ook andere technieken (gerechtelijke ontbinding…) en geschillen m.b.t. het bestuur van de vennootschap (aanstelling voorlopig bewindvoerder of gerechtelijk mandataris, vennootschapsrechtelijk deskundigenonderzoek,
bestuursaansprakelijkheid) komen aan bod.
Tijdens dit seminarie behandelen we de diverse mogelijke geschillen tussen de vennootschap, haar aandeelhouders en bestuurders onderling aan de hand van praktijkvoorbeelden en komen een aantal belangrijke (juridische) tips aan bod. Er wordt ook uitvoerig ingegaan op contractuele of statutaire clausules die er op gericht zijn geschillen op te lossen zonder tussenkomst van de rechtbank.
SPREKERS
Prof. Robbie Tas, docent Manama Vennootschapsrecht KU Leuven, advocaat-vennoot intui (Brussel-Leuven) - Caroline Hotterbeekx, advocaat-counsel intui (Leuven)
LOCATIE
Elzenveld
Lange Gasthuisstraat 45
2000 Antwerpen
UUR
Ontvangst vanaf 12.45 u met mogelijkheid om te lunchen (inbegrepen in prijs)
Aanvang seminarie 13.30 u
Einde seminarie 17.30 u – mogelijkheid tot vraagstelling
VERZORGING
Gevarieerd broodjes en hapjesbuffet, gebak met koffie, frisdranken, water, thee
ACCREDITATIE
Orde van Vlaamse balies: aangevraagd voor 4 juridische punten
AANWEZIGHEIDSATTEST
Het aanwezigheidsattest wordt na het seminarie overhandigd of per email toegezonden.
Zie ook algemene voorwaarden en reglementen beroepsorganisaties
PRIJS
Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O214984
185 € inclusief BTW en documentatie
92 € plus BTW indien u met de KMO portefeuille betaalt ! Zie hieronder !.
Vergeet niet u te registreren voor de KMO-portefeuille.
U verkrijgt een aanzienlijk financiëel voordeel voor al uw opleidingen, te weten -40% van de netto-prijs.
Het is éénvoudig, éénmalig en wijst zichzelf uit.
Klik hier en volg de stappen.